intellisys-bubble_BLUE

Mitä löytyy EPO:n patenttiakatemiasta?

12.09.2022

Euroopan patenttivirasto EPO tarjoaa koulutusta patenteista kiinnostuneille. EPO:n Patenttiakatemia löytyy osoitteesta e-courses.epo.org. Ylävalikon kielivalinnasta löytyvät englanti, saksa ja ranska, mutta kaikki materiaalit ja kurssit ovat kuitenkin vain englanninkielisiä. Akatemiasta löytyy tätä kirjoitettaessa 106 kpl kursseja, joista suurin osa on maksuttomia, on-line kursseja. Listalta löytyy kursseja Entry, Intermediate, Advanced ja Expert tasoille. Kurssien kesto vaihtelee sisällön mukaan muutamasta tunnista 180 tuntiin. Kurssit jakautuvat kategorioittain seuraavasti:

  • Kategoriassa IP in business & academia 17 kurssia
  • Kategoriassa Searching for patents 24 kurssia
  • Kategoriassa Applying for a patent 7 kurssia
  • Kategoriassa Patent law & practice 57 kurssia
EPO Patenttiakatemian valikko
EPO Patenttiakatemian valikko

 
Valinnan helpottamiseksi tarjotaan neljä Learning Path reittiä, joihin sisältyy eri kursseja. Ensimmäisenä on Entry-tason kurssi LP1 ”Getting to know patents”. Se tarjoaa kolmen kurssin avulla käsityksen siitä, mitä patentit ovat, miten patenttijärjestelmä toimii, miten patentteja haetaan ja mitkä ovat patentin myöntämisen vaatimukset.

Toinen tarjolla oleva reitti LP2 ”The value of patent documentation”. Sen kolme kurssia tarjoaa Intermediate-tason tietoa patenttien merkityksestä ja patenttitiedon käytöstä tutkimus- ja kehittämistyössä sekä patenttitietokantojen ja muiden tietolähteiden esittelyt ja konkreettisia yritys-caseja, joissa patentit ovat tuottaneet keskeisen kilpailuedun yritykselle.

LP3 ”Finding your way through searches” tarjoaa neljän kurssin ja yhden tapahtuman avulla perustiedot patenttijärjestelmän luokitusten käyttämisestä ja toiminnasta, sekä tietoa ja ymmärrystä siitä, miten tietokannoista oikeasti kannattaa hakea tietoa. Valmiuksia tuotetaan myös hakemusten analysointiin ja arviointiin, muun kuin patenttitiedon hakemiseen analyysin tueksi, eri teknologia-aloja kattavien keksintöjen hakemiseen sekä toimintavapaustutkimuksen (Freedom to operate, FTO) tekemiseen.

Neljäs tarjolla oleva reitti LP4 on ”Patentability of new technological developments” ja se tarjoaa tietoa uusimpien teknologioiden, tekoälyn ja lohkoketjuteknologian patenttikysymyksiin. Tarkempaa sisältöä tästä ohjelmasta ei vielä ole tarjolla

EPO:n PATLIB-ohjelman jäsenille (jollainen myös Intellisys on) tarjotaan erikseen räätälöityjä kursseja ja työkaluja käytettäväksi asiakkaiden patenttikysymysten käsittelyyn. Intellisys on perehtynyt näihin sisältöihin ja soveltaa niitä omissa palveluissaan

Mutta EPO:n tietoresurssit eivät rajoitu patenttiakatemian tarjontaa. EPOn etusivulla www.epo.org löytyy Learning-osio ja sen alta erittäin paljon materiaali, webinaareja, tapahtumia, jne. Näistä lisää seuraavassa blogikirjoituksessa.

intellisys-bubble_BLUE

Kaikki artikkelit

Mitä löytyy EPO:n patenttiakatemiasta?

Mitä löytyy EPO:n patenttiakatemiasta? 12.09.2022 Euroopan patenttivirasto EPO tarjoaa koulutusta patenteista kiinnostuneille. EPO:n Patenttiakatemia löytyy osoitteesta e-courses.epo.org. Ylävalikon kielivalinnasta löytyvät englanti, saksa ja ranska, mutta kaikki materiaalit ja kurssit ovat kuitenkin vain englanninkielisiä. Akatemiasta löytyy tätä kirjoitettaessa 106 kpl kursseja, joista suurin osa on maksuttomia, on-line kursseja. Listalta löytyy kursseja Entry, Intermediate, Advanced ja Expert tasoille. Kurssien […]